top of page
Interaktív irodalomóra_Ajka2.jpg

Író, Anuyuk, stroke túlélő, tanító, Hr-es.

 

1982. október 2-án születtem, Ajkán.

A Kaposvári Egyetemen szereztem tanítói diplomát, majd már munka mellett a Pécsi Tudomány Egyetem okleveles humánszervezője lettem. Mindkét szakmámban évekig dolgoztam.

Gyermekként a ruhás szekrény aljában vagy a takaróm alatt, zseblámpával olvastam. A könyvek iránti szeretetem sohasem kopott meg. Első versemet 7 évesen írtam, majd kamaszként novellákkal próbálkoztam, melyekkel iskolai versenyeket nyertem.

Ifjú felnőttként Dr. Gombos Péter gyermekirodalom órái szippantottak vissza a mesék világába.

Valahol mélyen mindig azt éreztem: „írnom kell.”

2011-ben, a 29. születésnapomon stroke-ot kaptam. Ezt követően sok minden megváltozott bennem, körülöttem. Szembesültem a testem törékenységével, az idő múlásával, fókuszba került, hogy mely dolgok az igazán fontosak az életemben. S ekkoriban két dolog kapott nagy hangsúlyt a gondolataimban:

  1. Nagyon szeretnék gyermeket.

  2. Végre tennem kéne az egyik legnagyobb álmom megvalósulásáért: meg kellene írnom végre az első meseregényemet.

Sajnos egyik út sem bizonyult zökkenőmentesnek.

2012-ben hónapokig nem tudtam dolgozni a betegségem miatt. Szerencsére támogató társ és család volt mellettem, akik sokat bíztattak. Így kezdtem egy Ajka-Budapest vonatúton írni A varázsmag szövetségét.

Éveken át tartó „kórházturizmusom” után pedig úgy döntöttem, hogy a baba-dologba is belevágok, bármennyire is tartják kockázatosnak. Terhesen agyérgörcsöm volt és minden nap veszélyben voltunk, ám a mi erős Csoda Pannánk együtt küzdött velem.

És immár megjöttünk, itt vagyunk.

4R7A1787.jpg
banner_1.png
bottom of page