top of page
helló
név.png
A varázsmag szövetsége.jpg

A VARÁZSMAG SZÖVETSÉGE

Már a boltokban!

Mi történik, ha egy kislány, aki elég messze áll attól,

hogy bátornak tartsa magát, egyszer csak Varázsföldére kerül egy Frigó nevű varázsló otthonába, ahonnan kalandos útnak indul egy halmadár hátán repülve?

 

Nos, nem túl sok, csak éppen meglátogatja a Horkolábokat, beszél egy kódfeltörő macskával, barátságfélét köt egy Hosszúnevű fiúval, furcsa éghajlati viszonyok között beszél a Bárányfelhő-juhásszal, két világ közt ingázik, hogy megmentse Varázsföldét KROG-tól és még sok hasonló kis apróság.

Kedvet kaptál, hogy Vele tarts!? Akkor: FRIGÓRUKK! ;-)

A varázsmag szövetsége - 2021, Manó Könyvek Kiadó

ajánló.png
első olvasó_m.nyirő mária a varázsmag szövetsége.png
mnyirőmári_varázsmagszövetsége_2.jpg
könyvről
felitóratok.png

Kevesen tudják rólam,

STROKE-TÚLÉLŐ vagyok.

Ráadásul elég fiatalon, 29 évesen, a 29. születésnapomon ért ez a komoly agyi-érkatasztrófa. Ezt követően sokáig gyógytornára jártam és a beszédkészségem is lassan tért vissza.

Sajnos, mivel a stroke előtt még nem szültem, ezt követően sokéves -általam csak „kórházturizmusként” definiált- időszak következett, ahol folyton szembesítettek ennek, vagyis a szülésnek a kockázatával. Az volt az orvosok javaslata, hogy inkább NE vállaljak gyermeket, túl veszélyes.

Vállaltam. 9 hetes terhesen, pocakomban a kislányommal agyérgörcsöm jelentkezett. Az út nem volt rögmentes. Ám röviden: Itt vagyunk. Élünk. Pannával teljes lett a családunk.

Sok év telt el az életemben, amikor kevés őszinte mosoly volt az arcomon, pedig nagyon szeretek mosolyogni és örömet okozni másoknak.

Ezért, anno, amikor a kislányommal a pocakomban minden napért hálát adtam Istennek, akkor tettem Neki egy ígéretet is.

"Ha életben tart, s a kislányom is egészséges lesz, s még az az álmom is valóra válhat, hogy megjelenjen egy mesekönyvem, akkor az abból származó bevételt fel fogom ajánlani jótékony célra."

Itt vagyok.

Hihetetlen csodákkal a hátam mögött, várva, hogy az adott szavamat megtartsam. A könyvem immár megjelent. Remélem, hogy Varázsfölde megmentésén túl, Benneteket, Olvasókat az is jó érzéssel tölt majd el, hogy a könyv megvásárlása révén nem csak olvasási élményhez juttok, hanem egyben a Csodalámpa Alapítvány segítségével életveszélyesen beteg gyermekek kívánságát is teljesítitek majd!

 

A könyvből befolyt teljes jogdíjamat ennek az alapítványnak ajánlottam fel.

foltok.png
7.png
név.png
6.png
Felajánlás
M. Nyírő Mária facebbok borítókép_megjelent.png

Első adomány

Az első közös adományunk egy szegedi kisfiú, Nolen zöld biciklije lett.

2021 november és december hónapokban fogyott példányszámok után járó jogdíjamból, a Csodalámpa Alapítvány segítségével tudtuk ezt a kis csodát megvalósítani.

Köszönöm, hogy megvettétek A varázsmag szövetségét!

Jó érzés, hogy szeretitek!

Bővebben itt olvashatjátok ezt a hírt:

4821_Nolen.jpg
történetem
marcsi.png
felitóratok.png

Író, Anyuka, stroke túlélő, tanító, HR-es.

 

1982. október 2-án születtem, Ajkán.

A Kaposvári Egyetemen szereztem tanítói diplomát, majd már munka mellett a Pécsi Tudomány Egyetem okleveles humánszervezője lettem. Mindkét szakmámban évekig dolgoztam.

Gyermekként a ruhás szekrény aljában vagy a takaróm alatt, zseblámpával olvastam. A könyvek iránti szeretetem sohasem kopott meg. Első versemet 7 évesen írtam, majd kamaszként novellákkal próbálkoztam, melyekkel iskolai versenyeket nyertem.

Ifjú felnőttként Dr. Gombos Péter gyermekirodalom órái szippantottak vissza a mesék világába.

Valahol mélyen mindig azt éreztem: „írnom kell.”

2011-ben, a 29. születésnapomon stroke-ot kaptam. Ezt követően sok minden megváltozott bennem, körülöttem. Szembesültem a testem törékenységével, az idő múlásával, fókuszba került, hogy mely dolgok az igazán fontosak az életemben. S ekkoriban két dolog kapott nagy hangsúlyt a gondolataimban:

  1. Nagyon szeretnék gyermeket.

  2. Végre tennem kéne az egyik legnagyobb álmom megvalósulásáért: meg kellene írnom végre az első meseregényemet.

Sajnos egyik út sem bizonyult zökkenőmentesnek.

2012-ben hónapokig nem tudtam dolgozni a betegségem miatt. Szerencsére támogató társ és család volt mellettem, akik sokat bíztattak. Így kezdtem egy Ajka-Budapest vonatúton írni A varázsmag szövetségét.

Éveken át tartó „kórházturizmusom” után pedig úgy döntöttem, hogy a baba-dologba is belevágok, bármennyire is tartják kockázatosnak. Terhesen agyérgörcsöm volt és minden nap veszélyben voltunk, ám a mi erős Csoda Pannánk együtt küzdött velem.

És immár megjöttünk, itt vagyunk.

pitypang2.png
rólam írták.png

„Szuper írónő. Gyönyörű lélek.

Egy nagyszerű Anya, aki sosem adja fel. Egy igaz Barát, akivel az elmúlt tizen-éves barátság útján tett közös utazásunk során bepillantást nyerhettem abba a mérhetetlenül gazdag fantázia világba, ahová minden kisgyermek vágyik. Ahol azzá válhat, amivé csak szeretne, és ahol a szeretet minden fűszálban és valamennyi szereplőben lámpásként világít.”

Zazi a Barát

Rólam írták
könyajánlók
könyvajánlóim.png
Feladatlapok
bottom of page